Varför ska du utföra en energideklaration?

Att förstå hur mycket energi ditt hus använder är avgörande för att spara pengar. Vår energideklaration ger inte bara info om energianvändningen utan innehåller också kostnadseffektiva åtgärdsförslag för att minska byggnadens energiförbrukning. När du väljer oss för din energideklaration får du en komplett översikt över din fastighets energiförbrukning och möjlighet till långsiktiga besparingar.

Som fastighetsägare får du en enkel överblick över energiförbrukningen, vilket hjälper dig hitta smarta sätt att minska kostnaderna över tid. Energi­deklarationen ger också en tydlig bild av byggnadens energiprestanda som kan påverka byggnadens marknadsvärde.

Genom att göra en energideklaration på din villa, byggnad eller annan fastighet får du inte bara kunskap om energianvändningen utan också kostnadseffektiva åtgärdsförslag som vägleder dig mot de investeringar som resulterar i minskade kostnader för uppvärmning och varmvatten.

billigare besiktning

Godkänd energideklaration snabbt och smidigt

Få godkänd energideklaration inom en vecka.

Mer flexibelt onlinebesiktning

Effektiv insamling och rapportering

Vi samlar in all information vi behöver och skapar en lättförståelig rapport. Vi skickar rapporten via e-post inom 24 timmar efter utfört platsbesök, förutsatt att vi tagit del av alla nödvändiga uppgifter.

online besiktning icon

Energideklaration utan platsbesök

Klarar er villa dagens nybyggnadskrav gällande energiförbrukning kan vi hjälpa er utföra en energideklaration utan platsbesök, då till ett lägre pris.

bettre pris besiktning

Förmånligt pris

Från 2390 kr inklusive moms för en- och tvåfamiljshus. Om du beställer en termografering samtidigt kostar det bara 1000 kr extra!

Överblick över husets energistatus och inomhusmiljö

Energideklarationen är en möjlighet för dig att få en god överblick över husets energistatus och inomhusmiljö. Våra certifierade energiexperter går igenom ert hus på plats och ger förslag på hur ni kan minska energianvändningen utan att sänka kvalitén på inomhusmiljön. Detta är bra för både dig och miljön då minskad energiförbrukning leder till lägre kostnader.

För alla byggnader som är nyuppförda eller som skall säljas så skall en energideklaration utföras av en certifierad energiexpert enligt lagen om energideklaration. För hus som är mindre än 50 kvadratmeter eller som används mindre än fyra månader per år behövs ingen energideklaration.

När du gjort en energideklaration så är den giltig i 10 år och om du har hus, villa eller radhus behöver du normalt inte upprätta en ny energideklaration förrän huset/villan skall säljas.
Alla våra energiexperter är certifierade enligt Boverkets krav och har lång erfarenhet av energideklarationer och besiktningar.

Energideklaration - Besiktning | Råkoll

Kontakta oss

Har du en fråga eller är du intresserad av att boka en tjänst? Kontakta oss så hjälper vi dig!