Ett steg mot en mer energieffektiv bostad

Genom att få ett grönt bolån, har du tagit ett steg mot en energieffektiv bostad och samtidigt dragit nytta av små men positiva ekonomiska fördelar. Det handlar inte bara om att låna pengar, utan också om att göra val som gynnar både din plånbok och planeten.

Minska din ränta och din miljöpåverkan!

Ett grönt bolån innebär i praktiken ränterabatt som vanligtvis ligger mellan 0,05 till 0,1 procent. Kontakta din bank för att ta reda på vad som gäller för dig. Även om det låter lite, kan dessa små procentandelar göra en betydande skillnad i dina månatliga kostnader.

För att ansöka om ett grönt bolån kräver de flesta banker att ditt hem har energiklass A, B eller C. Det innebär att din bostad bedöms vara energieffektiv och därmed bidrar till att minska dess påverkan på miljön.

Energideklaration för grönt bolån

Om du saknar en energideklaration eller om den är föråldrad kan en kostnadsfri bedömning vara en klok första åtgärd.

billigare besiktning

Energiklass A-C

För att ansöka om grönt bolån krävs energiklass A, B eller C. Kontakta er bank för detaljerad information om deras villkor.

billigare besiktning

Certifierade energiexperter

Våra energiexperter är certifierade och genomför energideklarationen enligt Boverkets regler och föreskrifter. Det säkerställer korrekt utförande och tillförlitliga resultat.

billigare besiktning

Kostnadsfri bedömning

Om du saknar en energideklaration så erbjuder vi en kostnadsfri bedömning av husets energiklass. Fyll i och skicka in nedan formulär så kommer en energiexpert utföra en beräkning och bedömning av energiklass.

billigare besiktning

Vi hjälper er granska tidigare energideklaration

Har ni en redan utförd energideklaration och undrar över hur ni ska gå tillväga för att nå energiklass A-C? Kontakta oss så hjälper vi er att granska energideklarationen.

Undrar du om du kan få ett grönt bolån?

Det är enkelt att ta reda på det! Bedömningen baseras på grundläggande information som behövs för att beräkna energiklassen för din bostad.

Det är ett första steg för att få en uppfattning om din bostads energieffektivitet innan du tar beslut om att utföra en energideklaration.

Energideklaration - Besiktning | Råkoll

Kostnadsfri bedömning

Fyll i och skicka in vårt formulär för att få en helt kostnadsfri bedömning. Vänligen notera att detta bara är en inledande bedömning, och den slutgiltiga klassificeringen kan variera beroende på detaljer som framkommer under en eventuell energibesiktning.